Friday, 30 December 2011

bila air mata membasahi bumi :'(


Aku sedih,
Aku terkilan,
Aku marah...
Aku mahu kau mengerti bahawa aku juga mempunyai perasaan,
Aku mahu dipuji ikhlas,
Dikasihi,
Disayangi,
Dihargai..
Bukannya diperli,
Disakiti,
Didustai,
Dikasari...
Aku tak minta kau menyanjung tinggi segala tingkah lakuku,
Menurut segala perintahku,
Mengambil tahu segala perihalku,
Menemani aku siang dan malamku...
Cuma aku mahu kamu,
Terimalah aku seikhlasnya,
Kasihilah aku semahunya,
Sayangilah aku semampunya,
Hargailah aku seadanya...
Aku mohon,
Dengarlah wahai sahabatku,
Segala rintihan hatiku ini :'(

Wednesday, 28 December 2011

bye pipless, say hi to green pip! :')

Assalamualaikum. . .
Jam sekarang sudah menunjukkan pukul 3 pagi dan aku masih tergedik-gedik depan laptop dalam erti kata lain tak reti-reti nak tidurkah masa-masa cenggini wahai anak dara Encik Mohamad? Ya, aku memang budak degil yang tak reti bahasa dan tak pernah reti nak tidur awal. *please note that. Mahu jadi zombi mungkin ahakss! Malam ni tangan aku gatal je nak update blog, mungkin rindu kot sebab dah dekat sebulan tak melawat blog yang sangat kucintai ini *pppuiiiiii muntah hijau! Aku bosan wehhhhh, sumpah aku bosan!
Result aku dah sampai rumah pon minggu lepas. Tunggu punya tunggu sekali tak tau jugak pointernya, ada ke patut main ABC camtu je. Lahaiiiii sumpah macam result PMR pulak. Tak payahlah kan nak aku type kat sini gred-gred aku tu, maklumlah cemerlang sangat! Malu aiiii nyah! hehe. Yang pasti aku berjaya naik ke semester baru dan ini bermakna selamat tinggal diucapkan kepada student pipless yeayyy! Sem depan dah boleh berlagak dengan pip hijau kat bahu kah kah kah! Hijau je ponnnnnnnnnn, belom merah hehe.
Pejam celik pejam celik dah nak habis cuti sebulan. Sekejap je masa berlalu, lagi 3 hari dah kena balik kolej maka akan bermulalah kehidupan yang sesangat sibuk. SIBUK tu jugaklah benda yang aku paling benci dalam dunia -.-''

pipless dalam kenangan yeeehaaaa!

Cuti aku ni pon banyak dihabiskan dengan melayan cerita korea, baca novel dan yang paling penting menghadap laptop yang boleh dikatakan perkara WAJIB setiap hari. Kalau tak online satu hari rasa macam tak lengkap hidup, cheeeewwahhh! Hah, hampir lupa aku pon jadi bibik tak bergaji tau! 2 minggu aku duk melayan anak-anak sedara aku yang buas lagi nakal. Boleh tercabut semua skull, scapula, phalanges aku dek nak menjaga sorang-sorang. Penat tu mengalahkan penat berlari 10 round padang. Aku pon terfikir kehebatan seorang ibu yang boleh menjaga anak-anak mereka sampai ke besar dalam keadaan macam tu. Sumpah aku tabik springggg kat dorang!
Sebenarnya tadi macam banyak je aku nak melalut tapi bila dah syok je menaip aku dah lupa aku nak melalut  apa. Aku bukan blogger tegar yang pandai buat karangan panjang berjela-jela sampai lenguh jari aku nak scroll page macam dorang. Kalau nak merapu merapan ntah pape tu aku terer lah hee.
Entri aku kali ni aku rasa yang paling teruk aku pernah update, tengok ayat keling aku pon dah tau kan? Sumpah malam ni aku main hentam je type benda yang terlintas dalam kepala hotak aku, sikit pon tak rancang dulu nak update apa. 
Aku rasa cukuplah dulu sampai sini aku mengarut malam ni. Katil pon dah memanggil-manggil aku suruh baring dan tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
sekian, wassalam :')

Thursday, 8 December 2011

hampa :'(

Sama macam hari2 sebelom ni, result yang ditunggu-tunggu masih x sampai2.
 haiyaaaa!

Tuesday, 6 December 2011

ni ni ni!

Assalamualaikum. . .
 Hah, semalam aku cakap aku x jumpa video cuppycake kat youtube kan? Tadi duk usha2 akhirnya jumpa banyak laa pulak video tuh kat youtube. Bermacam versi ada lagu tuh. Ada yang baby cute nyanyi, ada orang besar bajet cute nyanyi errr... Yang penting aku jumpa video original lagu ni. Jom layan video ni jom!


Hah ni laa penyanyi original lagu cuppycake tuh. Dah laa comel, suara cute aishhh! Jeles bak hang! Nama budak ni Amy Castle. Video ni dirakamkan sekitar tahun 1994, ketika tuh Amy baru berusia 3 tahun. Sekarang untuk pengetahuan uols, Amy dah berusia 21 tahun. Dah belia remaja okeyh!
Ni satu lagi video yang tak kurang cutenya macam cuppycake tuh. Tapi ni versi kartun punya laa. Ni lagu twinkle-twinkle little star, alaa lagu yang mak kita selalu nyanyi masa kecik2 sebelom tidur tuh.


Comel kan video ni? 
 sekian. . . :)


Monday, 5 December 2011

you're my sweetie pie ^^

Assalamualaikum. . .
Hari ni dah masuk hari ke-4 aku bercuti dan alhamdulillah setakat ni aku x bosan lagi duduk kat rumah sebab banyak benda yang aku boleh buat. Maklum laa dah lama x dapat balik rumah gini laa jadinya. Yang syioknya bila duduk kat rumah ni bekalan makanan x putus2 so kerja aku pon makan, makan dan makan sampai lebam heh. Konpem nanti bila dah bukak sem baru bertambah tambahlah berat aku y sememangnya dah berat ni hadoiiiii. Pernah jugak terfikir, kan best kalau lemak boleh ditransferkan mcam duit. Bayangkan, mesti xde orang gemuk kan kat dunia ni? Penyakit obesiti pon xde dan baju saiz XXL++ pon mesti x wujud kan? haha! Mimpi je laa uolss.
Tengah duk usha FB td aku terjumpa lirik lagu sweetie pie. Alaa, lagu yang budak kecik nyanyi pelat2 tuh. Best woo lagu ni, geram je nak cubit2 budak yang nyanyi ni sebab mesti budak yang nyanyi tu comel macam suara dia kan? hihi. Jom nyanyi sama2 jom!

You're my Honeybunch, Sugarplum

Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie

You're my Cuppycake, Gumdrop

Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye

And I love you so and I want you to know

That I'll always be right here

And I love to sing sweet songs to you

Because you are so dear!

olololo, comel je nyanyi. haha! cute kan lagu ni? sebenarnya nak cari sekali video tapi x jumpa pulak dalam youtube so pandai2 laa layan diri tuh nyanyi buat macam lagu sendiri ye. heh. 

salam. . .

*big boss panggil suruh makan maka dalam masa beberapa minit lagi lemak akan bertambah oyeah! T.T

Friday, 2 December 2011

HI, HAIIIIIII! :D

Assalamualaikum :)
 Yeeehaa sudah lama beta x update belog muahahaha! Konon nak update tiap2 hari laa kan nak citer tu citer ni tapi hampeh! Sampai hari ke-12 dah senyap terus heh. Bukan apa, beta sibuk gila sampai nak gila. *ok tipu! hahahaha! Yang sebenar lagi benar dan benarnya broadband aku dah kena potong! tu laa, sape suruh x bayar bil sangat hik3 :P
 2 minggu lepas aku baru je selesai final exam dan alhamdulillah semuanya ok boleh jawab. Result pon dah tau semalam dan alhamdulillah sekali lagi aku lulus semua subjek. Syukur sangat2 cuma sekarang masih menunggu bila laa surat sampai rumah, dah x sabar nak tau pointer aku brape ni. Harap2 mencapai target heh. 
ok, cukup merapu pasal result skarang aku nak citer bende yang berlaku sepanjang aku " menghilangkan diri" beberapa minggu lepas. *sebulan maybe hihi. Aku pon dah lupa bila last aku posting kat wad 3A yang aku ingat hari last aku kerja tu hari Jumaat haha! Sumpah sedih tinggal wad tu. Yelaa kan, banyak kenangan manis gitttewww kat wad tuh. Lepas habis posting kat wad 3A start laa study week a.k.a revision week sebelom final exam. Tapi x brape nak study week sangat sebab melepak lagi banyak dari study bhahaha! So aku rasa pasni better tukar study week kepada melepak week baru sesuai ngan keadaan hihi. Yelaa kan? Cuba cakap kat aku berapa kerat sangat y study time study week tuh? Besok ada paper hari ni baru nak study haha! Habis study week terus start final exam. Seingat aku laa kan, seminggu setengah jugak final exam hari tuh. 
Selesai je final exam dapat cuti 5 hari. Enjoy habis 5 hari tuh haha! Mana taknya sampai hitam legam muka berjemur kat Langkawi. Baru namanya bercuti betul kan? haha! Tu pon kejap sangat 5 hari sumpah x cukup.
Habis cuti terus masuk wad balik. 
2nd wad aku posting wad 5C iaitu wad acute medical female. Wad ni x jauh beza sangat dengan wad 3A sebab dua2 busy. Bezanya 5C ni wad perempuan so semua patient perempuan xde pondan mahupun bapuk sesat heh. 2 minggu jugak aku kat wad ni. Mula2 tu macam kekok r jugak kan sebab dulu jaga wad lelaki skarang wad perempuan. Pesakit perempuan ni manja sikit x sama macam pesakit lelaki so layan aje laa. Bila dah lama2 tuh terbiasalah ngan suasana wad 5C ni. Kerja pon sama je kat wad ni. Observation tuh benda wajib buat tiap2 hari. Benda baru pon ada laa jugak sikit2 blajar dari senior contohnya nak cabut branula ( jarum kat tgn tuh), tukar drip ( air masuk badan tu), ECG ( aku pon x tau lg stand untuk benda heh) dan buat DXT ( cek kandungan gula dalam darah). Seronok sebenarnya dapat belajar benda baru ni so xde laa bosan sangat asyik buat observation je sepanjang masa.
Semalam hari last aku posting kat wad 5C dan sekaligus menjadi hari last aku sebagai pelatih jururawat tahun 1 semester 1 yeeehaaaaa! Sekejap je masa berlalu tut tut dah habis 1 sem. Semalam jugak naik bas balik Terengganu dan dengan bahagianya aku nak cakap yang aku dah sampai rumah pon pagi tadi haha! Home sweet home okeyh! Sekarang dah start cuti sem sebulan so dalam kepala otak aku sekarang teramatlah banyak plan aku nak buat cuti sebulan ni hihi. 
Cuti pon cuti jugak tapi assignment untuk next sem jangan lupa siapkan kalau xnak "disiapkan" oleh Cik Chin hihi. 


Ok, aku chow dulu nak sambung tidur hihi. Babaiiiiiiiiii!
Salam. . .