Friday, 5 April 2013

Kemalasan Kemelandaan (Y)

Assalamualaikum.

Ehem uhuk ahak ehekkkk, errr haiii uolsss. Tudio aihhh, lamo tak blogging sampai x tau noh nak bermukadimah cemana. Ok, Afifah cukup! Cakap Kedah pon x betul ada hati nak cakap kan? Nanti Pakcik Yusri tibai hang dengan rotan baru tau. *tiba-tiba masukkan nama pakcik driver kesayangan yang x ada kaitan, kbai*.

Inilah dia JP Afifah yang bajet cun tu.
Dah laa tudung senget, muka senget,
sengih macam kerang busuk rasa nak tampo je haaaaaa....
Hihihihihi. Tahu tak penat bila makin naik semester ni? Lagi-lagi bila dah naik semester 4 yang boleh nak bajet ala-ala senior gittewww, banyak kerja nak kena handle. Serious tension tansion tunsion semua ada. Sebagai seorang yang profesional lagi macho bergaya perasan bajet bagus macam Afifah ni, kita kena kuat lagi tabah lagi sabar nak menyiapkan segala tugasan yang diberi. Itulah namanya pengorbanan sebagai seorang JP, nak tak nak kena hadapi semua cabaran yang dah ala-ala kem tentera kay kay eyyy esss ni haa. Itulah, gatal sangat nak masuk nursing kan, padan laa muka tu wahai Afifah oi, boooo!

Semester 4 ni kami dah start community posting di mana kena kerja kat klinik-klinik luar tapi still dalam area Kedah. Aku secara bertuahnya telah dicampakkan ke KK Banai daerah Jitra dan stay di hostel Jitra. Bila sebut pon hostel maka peraturan tinggal kat sana sama macam peraturan kay kay eyy esss ni, sumpah dengki dengan geng-geng KK lain yang dapat duk rumah dan dapat masak sendiri. Nasib kan? kan? kan? cisss! 

Bila nama pon community posting, kerja kat klinik ni x busy macam kat ward. Kerjanya cuma cek ibu mengandung, ibu baru bersalin, bayi, kanak-kanak 1-6 tahun, bagi health education kat tadika pastu ada laa aktiviti lain yang berkaitan. Malas nak cerita panjang-panjang sebab orang lain bukannya kisah pon aku buat apa kat klinik kan? wahahaha.

Pinjam Ifa kejap ajak bergambar, sape suruh comel sangat hee :D
Haa, cerita pasal bagi health education kat budak tadika ni, aku ada cerita best nak kongsi. Cerita dia macam ni, tadi masa pergi kat sebuah tadika ni (nama terpaksa dirahsiakan), punyalah malu besar bila seorang budak tadika tiba-tiba duk usha aku dari atas bawah then fokus kat kasut aku. Lepas puas duk usha kasut aku tiba-tiba beliau gelak besar sambil jerit, "ehhhhh! akak misi pakai kasut sekolah! Kawan-kawan tengoklah cepat kahkahkahkah". Aku yang baru nak control cun depan adik-adik tu terus merah muka tahan malu. Berani beliau and the geng gelakkan kasut akak-akak misi yang comel cun melecun ni! X patut betul kan? ish3. Aku and the geng pon terpaksa laa gelak skali nak cover malu laa kununnnnnnya. Hambek kau, bukan selalu kena perli dengan budak tadika ni hahahaha! Itulah nasib JP bila diWAJIBkan pakai kasut sekolah masa latihan. Kena gelak, kena perli, kena kutuk buat pekak je. Apa yang paling penting, control cun tu perlu, haaa gittewww aherherher kbai. 

Ini pulak muka budak-budak yang berani gelakkan kasut beta.
Kurang asam beteii, nasib baik comel HAHA
Ok, memandangkan sudah larut malam maka eloklah sekiranya saudara saudari sekalian tidur. Padan muka kena baca entry yang x best ni. Sape suruh baca yedak? hikhikhik kbai.

wassalam.

1 comment:

  1. Hi akak.. Dgr kata kolej alor setar ni tough. Mcm mne akk survive? Dulu ad kwn duduk situ tp skrg dia dh keluar. :)

    ReplyDelete